keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Penkkariasu


Neulomisien lomassa viime viikolla valmistui tyttären penkkaripukukin. Tämän vuotinen ompelutyö oli viime vuotista helpompi ja nopeampi (onneksi). Kaikenlaista touhua on täällä piisannut jo muutenkin! :) Helppoa ja nopeaa varsinkin kun ommeltava materiaali oli fleece-kangasta.


Hupun vuoriksi löytyi kotoa sopivan vihreää trikoota, muuten vuorituskankaaksi valitsin ulkoilukangasta. Hiukan vuori pilkistelee hihansuista. Ja eritoten tuultapitävää kangasta lähes 30 pakkasasteilla! Vanhoista kätköistä tuokin kangas löytyi, silloin kohta parikymmentä vuotta sitten kun ompelin ja vaatetin kolme lastamme, taisi kangastakin kertyä jemmaan... Merkki tilattiin Ebay -kaupasta.

Takin kaava löytyi SuuriKäsityö -lehden numerosta 9/2010. Kaavaa jouduin muokkaamaan sopivammaksi.


Tähän asuun kuuluu tietysti neulottu kaulahuivi, niitä neuloin kaksi. Toinen meni kaverille.


Lankoina muuten Sandnes Sisu, paitsi vihreä on Lanettia. Huivit ovat noin 1,70 m pitkät ja parisenkymmentä senttiä leveät. Raidat otin noin "summanmutikassa". Ehkä "viralliset" raidat ovat kapeampia. Lankoja kului huivia kohti n. 300g. Koneella neuloin pyöröneuleena.


Värit eivät toistu aurinkoisena päivänä otetuissa kuvissa, varsinkaan tuo punainen 4235, keltainen 2117 loistaa liian auringonkeltaisena. Vihreä Lanett 7762 näyttää harmaammalta kuin todellisuudessa.

Tiedätte varmaankin mitä hahmoa tässä esitellään... :) Kuvat sain laittaa ihan sankarin luvalla, tuohon blondiin hiusväriinkin olen jo alkanut tottua... :D  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti